Bent u op zoek naar een schildersbedrijf in Amsterdam?

Dan is Zeegelaar Schilderwerk u graag van dienst. In overleg met u bepalen wij graag hoe de door u gewenste werkzaamheden een perfect resultaat krijgen door het inzetten van onze schilders.
Echt vakschilders en erkende specialisten. Het mag dan ook geen verwondering wekken dat wij hoog op het lijstje staan van bedrijven, instellingen en particulieren
Schilder Amsterdam
Inspireer verandering
Als schildersbedrijf in Amsterdam voelen we ons bevoorrecht.

We houden van de stad Amsterdam en van het ambacht van ons vak. We verzorgen het schilderwerk voor o.a. scholen, kantoren, VvE’s, gemeentes, particulieren, vastgoedo­nderhoud en aannemers­bedrijven, zowel binnen als buiten.
★★★★★ Het houtwerk bij ons aan de buitenkant was urgent aan een schilderbeurt toe. Philippe heeft dit snel en netjes voor ons in orde gemaakt nog voor de winter. Wij zijn heel tevreden over het resultaat. Snel en goed en prima communicatie.  
Caroline van Thuijl
6 maanden geleden
★★★★★ Wij hadden waterschade waardoor op meerdere plekken in ons huis het plafond hersteld moest worden. Het stukwerk en schilderwerk is professioneel gedaan. Het contact liep soepel en ze regeren snel. Afspraken werden goed nagekomen. Ben erg tevreden.  
Reply Now
8 maanden geleden
★★★★★ Achterkant woning en balkons zijn opgeknapt en geschilderd, inclusief stalen balken. Het was in vrij slechte staat, maar is door Philippe heel goed opgeknapt. We zijn blij met het resultaat!  
Willem De Vries
een maand geleden
★☆☆☆☆ Met dit verschrikkelijke bedrijf gewerkt, het komische is dat op de website staat dat afspraak afspraak is . Eigenaar maakt keer op keer valse beloftes waardoor ik met schade ben blijven zitten . als een ding duidelijk is dat afspraken hier geen afspraken zijn ik raad iedereen ten zeerste af met dit bedrijf te werken . oplichters !  
rob barneveld
4 maanden geleden
★★★★★ Wij hebben de houten vloer in gehele woning hoogglans wit laten verven door Zeegelaar Schilderwerken. Phillippe heeft dit bij ons uitgevoerd (samen met een collega). Het contact verliep zeer prettig. Phillippe is vriendelijk en enthousiast en heeft ons tijdens de werkzaamheden goed op de hoogte gehouden. Hij gaf geduldig antwoord op al onze vragen en voorzag ons van goed advies. Wij zijn super blij met de prachtige wit geverfde vloer, hij heeft echt kwaliteit geleverd!  
Marije Wissink
7 maanden geleden
Zeegelaar Schilderwerk is een erkend schildersbedrijf in Amsterdam dat staat voor kwaliteit, deskundigheid en duurzaam.

Schilderwerk U kunt bij ons terecht met al u schilderklussen voor binnenschilderwerk en buitenschilderwerk. We werken voornamelijk in regio Amsterdam en ter referentie kunt u onze schilderprojecten in Amsterdam bekijken.

Wandafwerking Wilt u iets bijzonders op één of meerdere wanden in uw woning of kantoor? Zeegelaar Schilderwerk zorgt voor het afwerken van uw wanden en plafonds. De juiste wandafwerking creëert ruimte en sfeer in uw interieur. Op het gebied van wandafwerking verzorgen wij tal van mogelijkheden. Naast het sauzen van uw wanden met (speciale) muurverven verzorgen wij ook het behanden van wanden met traditioneel behang of met glasweefsel/glasvliesadvies. Wij adviseren u graag welke mogelijkheden passen bij uw interieur en uw budget.

Houtrot reparatie Naast onze schilderwerkzaamheden voeren wij ook regelmatig houtrot reparaties uit. Het probleem van houtrot is dat het vaak onopgemerkt toeslaat aan houten kozijnen, deuren en andere houten onderdelen aan uw woning. Gelukkig kunt u ons inschakelen om houtrot professioneel te laten repareren in regio Amsterdam.

Diensten

Glas zetten Amsterdam

maandag 13 sep. 2021 | diensten

Een nieuw glas zetten bij uw woning in Amsterdam? In negen van de tien gevallen gaat een raam kapot door kleine ‘huis, tuin en keuken ongevallen’. Niet erg, het kan gebeuren, maar wel storend in het aangezicht. Om snel een kapotte raam te vervangen, kunnen we u als professioneel glaszetter in regio Amsterdam snel uit de brand helpen. Onderstaand onze tips om zelf het glas te vervangen. Kom je er niet uit? Vul dan het contactformulier in of bel ons op 06 38749186 en we helpen je graag verder!

Voorbereiding glas zetten

Wanneer u besluit om zelf glas te zetten, dient u een aantal zaken zelf voor te bereiden.

 • Haal het oude glas voorzichtig uit de stopverfrand met veiligheidshandschoenen en een veiligheidsbril.
 • Maak het kozijn schoon en gebruiksklaar om het nieuwe glas te plaatsen.
 • Haal als het mogelijk is het raam uit het kozijn en leg het op een werkbank waar u het goed kunst vastzetten.
 • Verwijder de stopverf, oude kit en vuil uit de sponningen en maak alles goed schoon en stofvrij.
 • Neem nauwkeurig op de juiste manier de maten van de sponning op waar het glas in moet gaan passen.

Enkel vs dubbel glas

Glas zetten in Amsterdam, Zeegelaar Schilderwerk

Er is een verschil tussen enkel glas zetten en dubbel glas plaatsen. Zeegelaar Schilderwerk adviseert om als het mogelijk is altijd uw enkel glas te vervangen door dubbel glas. Dubbel glas houdt de warmte binnen en het geluid buiten. Zeker voor drukke gebieden als Amsterdam is dubbel glas zeer gewenst om geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken.

Enkel glas plaatsen

Bij het glaszetten gebruikt u stopverf, kleine spijkertjes, stanleymes, glashamer, sponningsband, nijptang, kit en plamuurmessen. Om enkel glas te plaatsen, volgt u de volgende stappen:

 • Het glas moet schoon en vetvrij zijn. Plaats de sponningsband op 2 mm van de sponningsrand.

 • Plaats de band ook op de glaslatten.

 • Plaats een blokje van 10 cm in de sponning. Er mogen maar twee blokjes gebruikt worden.

 • Plaats het glas met de stikker naar de buitenkant toe.

 • Bevestig de glaslat met nagels, stopverf of kleine roestvrije spijkertjes met de band tegen het glas aan.

 • Vul de sponning met speciale glaskit en strijk de kit netjes vanuit de binnenkant af. Eventueel overtollige kit verwijdert u met een scherp plamuurmes.

 • Laat het goed uitharden en drogen, zodat u de nieuwe glaslatjes opnieuw kunt schilderen.

Dubbel glas plaatsen

Ben u een echte klusser of vakman, dan kunt u er ook voor kiezen om dubbel glas te plaatsen. Het terugplaasten van dubbel glas is een secuur werk dat je met tenminste twee personen moet zetten.

Benodigdheden dubbel glas zetten

Voor het zetten van dubbel glas heeft u het volgende nodig:

 • Dubbel glas

 • Stanleymes

 • Glashamer

 • Sponningsband

 • Nijptang

 • Kit

 • Plamuurmessen

Voorbereiding dubbel glaszetten

 • Meet het glas van sponning naar sponning. Dit wordt een ‘strakke maat’ genoemd. Als u de dagmaat neemt , dient u een aantal centimeters er bij op te tellen, afhankelijk van de diepte van de sponning.
 • Het te vervangen glas kunt u weghalen door de oude kit en eventuele glaslatten te verwijderen.

Dubbel glaszetten

 • Zorg dat uw werkomgeving schoon en stofvrij is. Maak de glaslatten, glas, sponningen, materiaal en kozijn goed schoon.
 • Leg twee kunststof blokjes waar u de ruit zet. Hierdoor voorkomt u lek en dus vocht in uw dubbel glas.
 • Zorg er voor dat het glas goed in de sponningen zit en zet de glaslatten met behulp van nieuwe spijkers vastmaken. Kit de randen met een glaskit, die ook later weer overschilderbaar is. Afmessen met een scherp plamuur mes, en voila het glas zit er in.

Professionele glaszetter in Amsterdam

Bent u op zoek naar een professionele glaszetter in regio Amsterdam? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Projecten
Over ons

Zeegelaar Schilderwerken is een ambachtelijk en veelzijdig schildersbedrijf in Amsterdam dat staat voor kwaliteit, vakmanschap en betrouwbaarheid. Dit uit zich ook door onze toetreding tot de groep van Quality Painters. Dit is een selecte groep schilders die worden geselecteerd op basis van kwaliteit.

Phillipe Zeegelaar is op jonge leeftijd begonnen en oefent met plezier en trots inmiddels alweer 20 jaar het schildersvak uit. Piet Mondriaan, een van Nederland bekendst kunstschilders, inspireerde Phillipe. De abstracte vormgeving en primaire kleuren zijn terug te zien in ons logo en op onze website.

De doelstelling van Zeegelaar Schilderwerken is om samen met de klant een eindproduct af te leveren waar iedereen zeer tevreden over is en lange tijd van kan genieten. Wij investeren graag, samen met u, in duurzaam schilderwerk zodat uw woning of kantoorpand ook op de lange termijn een visitekaartje blijft waarmee u voor de dag kunt komen.

Bent u op zoek naar een schilder voor een schilderklus in Amsterdam en omgeving en gaat u voor kwaliteit en duurzaamheid dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij zijn u graag van dienst!

#deuren dag \nNog een laag nodig 🙌🏾\n\n#inspireerverandering #zeegelaarschilderwerk #buitenwerken #voordeurgrachtenpand #vevo #sigma \n#grachtengroen | 3 feb. 2022 08:48:06
Lekker bezig nog steeds op de Leidsegracht,bijna klaar op een project van 5 maanden.\n#goudverf #inspireerverandering #zeegelaarschilderwerk #binnenwerk #buitenwerk #amsterdam # | 1 feb. 2022 08:18:43
Zien is iets anders dan aanpakken.\n#zeegelaarschilderwerk #inspireerveranderingen #amsterdamgrachtenpand#stukadoren #wanden | 13 jan. 2022 14:45:23
#inspireerverandering #weekend #zeegelaarschilderwerk | 3 dec. 2021 12:57:20
#zwart | 29 nov. 2021 12:20:20
De trap is luchtgommen dat is speciale techniek voor trappen en balken wat je meestal ziet in de Ouwe pakhuizen in Amsterdam.\n#gommen #monumentalpainting #zeegelaarschilderwerk # | 8 nov. 2021 12:36:32
#kastspuiten.#zeegelaarschilderwerk #zeegelaarschilder #zeegelaarschilderwerk | 3 nov. 2021 10:52:46
Daar zijn we ook mee bezig aan de andere kant.\n#zeegelaarschilderwerk | 28 okt. 2021 10:13:20
Verder met het bladgoud 🙌🏾🙌🏾\n#bladgoud #leidsegracht #Amsterdam \n#zeegelaarschilderwerk #eekhoornhaar #penseel | 22 okt. 2021 05:56:49
#zeegelaarschilderwerk | 12 okt. 2021 17:20:29
Nog steeds lekker bezig!l😅\n\n#grachtengordel #hartjeamsterdam #zeegelaarschilderwerk | 28 sep. 2021 12:48:02
#Grachtenwerk | 2 aug. 2021 13:53:02
#details #zeegelaar #zeegelaarschilderwerk | 23 jul. 2021 08:33:39
Hoi phillipe hier Gewoon bezig hoor net als thuiswerken.\n\n#nieuwehuis #nieuwestart #amsterdam. | 15 jul. 2021 05:08:55
Kleuren kleuren en nog is kleuren.\nWat is jou kleur en waar staat het voor?\nLaat me weten,want achter elke kleur is er verhaal of gevoel.\n\n#kleur #inspireerverandering #zeegelaarschilderwerk #zeegelaar | 6 jul. 2021 06:58:16
#goud #goud en nog is #goud \n\nLekker bezig dus🟡\n\n#inspireerverandering #zeegelaar #zeegelaarschilderwerk #bladgoud. | 10 jun. 2021 07:46:21
🤍🖤 lekker bezig.\n#inspireerverandering #zeegelaarschilderwerk | 31 mei 2021 10:29:01
Hoi phillipe hier \nBezig met mooi projecht van mijn geliefde Amsterdam, elementen van het gebouw\n\n#zeegelaarschilderwerk#zeegelaar buitenschilderwerk#inspireerverandering. | 27 mei 2021 12:56:35
Hoi phillipe hier vandaag bezig met lakken van de voor deuren.nu het perfecte weer er voor als het te warm is dan heb je kans op kleine blaasjes😉\n\n#inspireerverandering #zeegelaar #zeegelaarschilderwerk #buitenschilderwerk | 21 apr. 2021 08:38:12
Glas en lood👌🏽\n#inspireerverandering #zeegelaar #zeegelaarschilderwerk | 31 mrt. 2021 08:40:53
Ook nog afgemaakt lekker bezig hoor.\n#inspireerverandering #lekkerbezig #voordeurschilderen #buitenschilderwerk | 23 mrt. 2021 11:17:16